Tandläkaren

Våra grannar Lis och Christer bokade båda en tid för undersökning hos den skickliga tandläkaren i Prachuap. Att han dessutom bara tar en tredjedel av priset mot i Sverige är ju inte helt fel. Vi har personer i våra områden som är tandläkare själva och de går gärna till honom, så han är jätteduktig.

Lasse och jag hängde på för att ta en trip till Tesco Lotus samt sätta oss nere vid stranden Ao Manao och bara njuta av utsikten, havet, en bra bok och en kall Chang. Innan vi nådde staden åt vi en superlunch i den lilla orten Klong Wan som ligger en bit innan Prachuap från oss sett. De har jätte god mat bl.a. en limetårta av kyckling som bara är helt underbar, även deras pepparräkor, torkat fläskkött och kyckling med cashewnötter är bara några axplock av deras delikata meny.

Lis och Christer sammanstrålade med oss vid stranden Ao Manao, efter en stund började det blåsa och mörkna så vi förstod att det nog var läge att åka hemåt. Det är ju ändock regnperiod så det kan komma skurar även om vi varit förskonade av det hittills. När det regnar så kan det fullkomligt vräka ner regn i cirka en halvtimme varefter solen skiner igen. Så var det denna gång så vi fick ganska snart söka skydd under ett plasttak tillsammans med några thailändare som också stannat där. ”fontock” sa de och det betyder regn på thailändska. Vi stod där i cirka 15-20 minuter innan regnet upphörde och vi kunde fortsätta hemåt i solsken. Kändes skönt att regnet upphörde så vi slapp åka motorcykel på motorvägen i regn.

Väl hemma smakade ett dopp i poolen inte så dumt. Eftersom det bara är S22 och vi här så är vi kungar i poolen :-)

Stranden vid Ao Manao