Mot Burmagränsen på motorcykel!

Fredags kvällen slutade tidigt och vi lade oss i hyfsad tid vilket medförde att det blev uppstigning 06.15 lördag morgon. Ut i poolen och joggade i cirka 1 timme, därefter lite frukost. Vår plan var att ta motor-cyklarna till Burmagränsen och marknaden, en otroligt vacker tur bland Burmabergen. Det hade regnat under natten så vi var lite osäkra på om vi skulle kunna ge oss av eller inte. Vi beslöt oss ändå för att åka men vi hann knappt upp till motorvägen innan himlen öppnade sig. Vi tankade och kilade sedan in i affären bredvid och köpte fyra regnponchos. Lis och Christer tog orange, Lasse och jag limegrön och chockrosa J. Vilken syn vi utgjorde som gav upphov till många glada miner efter vägen.

Det blev en underbar tur i både regn och solsken samtidigt som det var väldigt varmt. Det var ett tag sedan vi åkte den vägen och utan Birgitta på S18:s vägbeskrivning hade vi nog irrat bort oss :-) men det är inte speciellt svårt då thailändarna gärna pekar och hjälper till, de vet vart vi ska.

Väl framme på marknaden var det väldigt behagligt då det inte var potthett utan ganska behagligt under de tunna tygtaken. Efter shopping av bl.a två pallar som Lis och jag blev så förtjusta i och som tillsammans gick på cirka 70 kronor. Som tur var har vi snälla grannar som är välförsedda så Christer lastade på båda pallarna på sin motorcykel med spännremmar. Innan vi slutligen begav oss hemåt så blev det en Chang på den lokala ölpuben under tygtak. Klockan började närma sig två så vi var lite hungriga och stannade därför till på en liten matservering efter vägen men de förstod bara thai och verkade inte ha något som passade oss. Vi fortsatte därför hemåt och bestämde oss för att stanna hos Maew och äta hennes Massaman Gai (kyckling) som är byns godaste. Läs mer under nästa rubrik.
Är vi inte vackra så säg?