Här hämtar vi Min och Mon för vidare färd mot Tesco Lotus

Färd till Tesco Lotus med barnen

 

Idag onsdag hade vi tänkt ta med oss barnen till Tesco Lotus och handla så vi hämtade dem vid skolan vid 16.30 de slutade inte förrän klockan 17.00 men de fick gå lite tidigare. Vi hade tänkt äta och sedan åka direkt men hela vägen till restaurangen sa de "wai nam" vilket betyder bada. Så vi ringde Nong och beställde taxin en timme senare så de skulle få bada en stund innanvi åkte iväg. Det är så härligt att se dem skratta vilket de inte gör så ofta annars.

 

Då vi på söndagen även haft med oss Lis och Christers fadderbarn Min och Gang så frågade jag stora Min (som kan lite engelska) om hon kunde fråga vår lilla Mon om han kunde cykla, men jag tror hon frågade honom om han hade någon cykel. Han svarade nej men en liten stund senare kom han och klappade mig på armen och sa nästan viskande "jacka-jaan" vilket betyder cykel och pekade på sig själv. Vi bestämde då att han skulle få en cykel men att vi kanske skulle vänta ett år med att köpa en cykel till vår lilla Min.

 

Väl framme på Tesco Lotus var det lilla Min som först fick tag på en rosa cykel med stödhjul så då fick det bli en cykel till dem var. Mon var lite försiktigare vi såg hur han längtansfullt tittade på en cykel typ montainbike men vågade inte säga något då den var lite dyrare, en prisskillnad som för oss var försvinnande liten,. sagt och gjort det fick bli den cykeln. När de förstod att de skulle få cyklarna visste de inte till sig av glädje de vägrade släppa cyklarna förrän vi satte oss i taxin igen. Vi handlade även ris, nudlar, kaffe till mormor, vilket Mon försäkrade sig om att vi skulle köpa, mjölk som står sig länge till lillebror Gäng, skor, kalsonger och strumpor mm.

 

Fullastade med två stora shoppingvagnar bar det sedan av hemåt med taxi. Klockan närmade sig 20.30 så de var trötta men för glada för att somna. Vi köpte även nudlar och ris till stora Min (Lis och Christers fadderbarn). När taxin väl tagit sig in till deras lilla hus så rusade de ut och bar in kassar och såg till så att cyklarna verkligen kom in i huset. Efter att de kramat oss, så de knappt släppte oss, så lämnade vi dem och åkte tillbaka hem till oss.

 

Lite skrämmande att se vilken skillnad det är på vårt levnadssätt, deras jordgolv och sängar som vi inte ens skulle kunna kalla sängar. Lite tårögda gick vi till sängs och tänkte på hur Min strukit med sin hand över vår säng och kuddar. De ser ju skillnaden även om de är små. De ritade även små teckningar Min ritade en tant och sedan pekade hon på mig och Mon ritade ett hjärta i vilket han skrev in en text och pekade på Lasse och mig.