Våra fadderbarn

Tidigt söndag morgon begav sig Lasse, Thea och Nannie iväg på Salängen för att hämta fadderbarnen i Sang Arun där de bor med mormor. I det hemska huset bor mormor med idag fem barn, fem hundar, höns, ankor, jordekorrar mm. Våra fadderbarn som vi har tillsammans med våra grannar i Sverige Lasse och Susanne heter Min, Mon och Gäng och de har nu fått sällskap av sina kusiner ett tvillingpar på tre år, två killar. Thea och Nannie skulle inte vilja övernatta där och knappt vilja vistas där på dagen. De hämtade Min och Mon för lilla Gäng sprang och gömde sig medan Min och Mon glatt sprang ut och satt sig i Salängen.

Vi startade med lunch på restaurang I Am och fortsatte sedan hem till oss för bad i poolen som de älskar. Vi hade några trevliga timmar i poolen även om Lasse och jag brände oss rejält. Thea och Nannie lekte med Min, Mon och Allie och hade riktigt roligt. Klockan 16.00 åkte vi tillbaka med några stopp på vägen. Min ville ju ha sin obligatoriska Mandel Magnum glass och yoghurt som vi även köpte till de barnen som var kvar hemma. Vi gjorde ytterligare ett stopp hos restaurang I Am för att köpa med sex portioner stekt ris med kyckling (Kao Pad Gai) med hem till middag åt alla.

Mon hade ett jättefult sår på knät så vi tog en sväng förbi Nongs mamma som är sjuksköterska så hon fick titta på såret vilket resulterade i penicillin. När vi lämnat barnen och sagt hejdå så sa vi Wannatit ´Wainam vilket beyder söndag bada så de förstår att vi kommer att hämta dem nästa söndag igen.

Just nu hjälps Susanne och Lasse Sandberg och vi åt för att betala till Si Shop så att mormor kan åka dit och handla mat plus att vi lämnar pengar till Nong så att mormor kan komma dit varje månad och hämta en slant. Stort tack till Nong och ägarinnan på Si Shop som möjliggör att vi kan göra på detta sätt då det visat sig att de pengar som vi lämnat till skolan inte alls gick till barnen vilket vi trodde.
Här bor barnen och mormor
Här bor barnen och mormor
Finns inte ens väggar överallt
Halvfärdiga väggar däremot finns det hundar så det förslår - Vi har fått berättat att mormor är en sådan djurvän så hon har hela huset fullt av både barn och djur.
Gurselov är dessa madrasser utbytta och ersatta. Lilla Min har tom ett myggnät över sängen.
Man kan se både på mormor och de små barnen att de får i sin mat nu för tidigare var mormor smal som en sticka och likaså var Min och Mon så det känns så skönt att veta att det vi hjälper till med gör nytta. De har tom kunnat skaffa ett kylskåp. Även denna gång gömmer sig lilla Gäng.
Här ser ni tiken som fått ungar och som inte var speciellt glad åt att vi kom men hon var bunden med en stor kedja så vi kunde känna oss trygga trots att hon morrade och visade tänder.
Mormor tog ett stadigt grepp om kedjan för säkerhets skull. Förståligt om man vill ha en vaktund när man inte har några dörrar men fem stycken kan man ju tycka är några för många :-)
Redo för bad
Hela gänget samlat
Lilla söta Min
Underbara Mon
Bubbelpoolen är inte så dum
Mon stortrivs i vattnet
Lek i barnpoolen.
Snart kommer jag upp på madrassen.
Min njuter på badmadrassen
Vi hoppas så innerligt att vi kan hjälpa dessa barn till ett bättreliv än deras mormor haft.
Allie badar med pappa istället.
Redo för hemfärd
Välkomstkommittén - tvillingbröderna
Mons ful sår
Mons ful sår
Besök hos Nongs mamma sjuksköterskan.
Besök hos Nongs mamma sjuksköterskan.