Fadderbarnen

Min och Mon på salängen - full fart mot restaurang Kaew

Söndag och dags att hämta våra fadderbarn. Nong hade ringt mormor så de visste att vi skulle komma och vi fick som vanligt låna salängen så vi kunde åka och hämta både Min, Mon och Gäng på en gång.Tyvärr var lilla Gäng sjuk så vi fick bara med oss Min och Mon.  Det hade hänt lite olyckor sedan vi sågs sist lilla
Min hade gjort illa en tå och Mon hade slagit av en framtand. De har så otroligt fina tänder så det var så tråkigt. Vi sade till honom att vi ska åka till tandläkaren i Prachuap och fixa tanden och han blev så glad för det och Min tog vi med oss till sjuksköterskan (Nongs mamma) och fick lite omplåstring av tån. Lilla Min hade tyvärr fått raka av sitt vackra lockiga hår troligen på grund av att de inte blev av med lössen hon hade sist vi såg henne eller att hon varit med någon i ett tempel och varit munk ett tag. Det skar i hjärtat när man såg att hon skämdes så och hade en luva uppdragen över huvudet. Jag hade några färgglada mössor i tyg som jag och Lasse brukar ha som skydd mot solen och hon fick en sådan att sätta på huvudet och blev så söt och lycklig för det.

Det är en sådan oerhörd lycka att se att de har fått det bättre via vår, Hanne & Björn och Susanne och Lasses hjälp. Det ser fortfarande hemskt ut hemma hos dem men det är betydligt bättre nu än när vi träffade dem första gången. Idag har de ett hus av delvis betongväggar, igår hade de lagt betonggolv på en viss del i huset, Min och Mon har ett myggnät över sängen och det finns ett kylskåp att förvara maten i. Så det är en oerhörd skillnad mot för fem år sedan då vi var där första gången och både jag och Lasse grät hela vägen hem. Det är så hjärtskärande att se skillnaden mellan våra barnbarn och hur dessa barn levt och lever. Vårt barnbarn Nannie var med dit en gång och det var en mycket nyttig upplevelse att få se vad bra vi i Sverige egentligen har det. Dagen förflöt med mycket skratt, bad och naturligtvis lunch samt lite handling innan vi åkte men med dem hem igen. Kvällen avslutades med en underbar middag på restaurang Maew en drink på stranden och bad i poolen med goa Lis och Christer.

Då vi sett hur stor nytta våra pengar gjort så beslöt vi tillsammans med Nong, Lis och Christer att vi skulle besöka ett par skolor närmare Burmagränsen där vi hört att det skulle finnas ett stort antal riktigt fattiga barn så tillsammans med Nong, Lis och Christer åkte vi dit. Nong kände rektorerna och vi fick veta att det fanns väldigt många som var i behov av hjälp.

Vi kommer att återvända dit på tisdag och se vad vi kan hjälpa med. Rapport om det kommer här på hemsidan. När vi vet hur stort behovet är så tänkte vi också höra om det är fler personer som läser detta som skulle vilja hjälpa till att bidra med en slant. Ganska lite pengar gör stor nytta här men jag återkommer med rapport efter tisdag. Må så gott tills dess.

Mon spelar spel
Min spelar spel
Min hos sjuksyster och får omplåstring av tån
Söta lilla Min
Inte så dumt med Coca Cola
Slappar en stund efter maten
Mon i poolen lilla Min fick inte bada på grund av att hon gjort illa sin lilla tå
Påväg mot restaurangen för välbehövlig lunch