Utflykt till Waghor Akvarium i Prachuap

Vår favoritrestaurang i Klon Wan Vår favoritrestaurang i Klon Wan

I söndags gjorde vi som förra helgen dvs. hämtade barnen igen. Denna gång fick även lilla Gäng åka med så han hoppade snabbt in i bilen och sedan gick hans mun oavbrutet tills vi lämnade av dem hemma flera timmar senare. Chauffören förslog att vi skulle skaffa öronproppar men alla skrattade hejdlöst, så även personalen på restaurangen där vi åt lunch,
så det var nog mycket kul som kom ut ur lilla Gängs mun :-)

Vi svängde även denna gång förbi och hämtade upp Lis och Christers Min. Där gjorde vi som förra gången skrev in ett meddelande på svenska i Google translate och sedan skickade vi meddelandet till Min via FB. Det gick jättebra och hon hade uppfattat både tid och dag. 

Vi startade vår resa till vår absoluta favoritrestaurang som ligger nere vid stranden i den lilla orten Klon Wan (Se bilden ovan) som ligger strax innan man kommer fram till Prachuap. Där beställde vi mat och lilla Gäng skulle absolut ha Kung (Gung) dvs. räkor. Hans lilla mun gick oavbrutet när han förklarade vad han ville äta och hela personalen och chauffören hade hejdlöst roligt åt hans ivriga gester som visade vad han ville äta.  Sedan blev det ändå något fel i beställningen för han fick friterade räkor och tyckte inte om frityrsmeten. Vi fick peta bort det friterade runt räkorna och sedan åt han med god aptit.

Lilla Mon har inte velat äta något varken förra gången vi hämtade dem eller nu och han ser stundtals ledsen ut. Det släpper när vi badar och hittar på saker men annars är han lite molloken. Vi ska be Na eller Nong att prata med mormor och kolla om de vet vad det är. Vi vet att han tidigare haft blindtarmsinflammation och mormor berättade att han inte berättade att han hade ont för han visste att det skulle kosta pengar att åka till sjukhuset. Tillslut gick det inte längre att dölja smärtan så då fick de åka till sjukhuset där han blev opererad.

Efter en god lunch begav vi oss till Waghor Akvarium i Prachuap Khiri Khan där vi tittadepå fiskar, sköldpaddor mm. Lilla Gäng studsade av förtjusning så så det syntes ganska tydligt att han aldrig varit där tidigare. Vi har haft med oss Min och Mon dit för några år sedan och de har nog även varit där med skolan. Man blir förundrad över hur lyckliga de blir för något som våra svenska barn nästan tar som självklarheter.

Efter besöket på akvariet så åkte vi hem för lite bad i poolen. Stora Min ville inte bada så hon fick låna vår iPad och var glad över det. De andra tre tjöt av förtjusning i vattnet. Lilla Gäng höll sig i barnbassängen
och var bra mycket tuffare i vattnet den här gången än när vi hade honom med förra gången.

Efter ett par timmar kom Nongs chaufför tillbaka och vi beslöt att vi skulle åka förbi Si-shop för att handla fiskkonserver, ris och nudlar till både stora Min och Min, Mon och Gäng. Sedan släppte vi av dem i tur och ordning efter hur de bor dvs. först lämnade vi av stora Min och sedan Min, Mon och Gäng.

Väl hemma igen åt vi på nya restaurangen Rublom och åkte sedan vidare till restaurang Kaew (Käo som betyder glas och uttalas Käo) där jag tog ett glas vin och Lasse en GT. Där träffade vi även våra vänner Tommy och Ingvor. Kvällen slutade på Tommy och Ingvors altan tillsammans med ytterligare ett par från Lotus 1. Tack för en jättetrevlig kväll!

På väg i bilen - Från vänster Mon, Gäng och lilla Min
På väg i bilen - Lilla och stora Min (Min leck och Min Jaj) inte korrekt stavning men så uttalas Min liten och Min stor. Egentligen stavas deras namn Mint men man säger Min.
Mon i simmartagen med mina hantlar!
Ska jag kanske busa lite med brorsan!
Det funkar att inte bada bara man får låna en padda eller tablet som de säger!
Lilla Min i badartagen!
Gäng i barnbassängen!
Här likaså
Lite bubbelpool ska man väl hinna med också!
Utanför Si-shop där vi handlat nudlar, fiskkonserver och nudlar. Lilla Min tittade bedjande på mig och sa icecream så det fick bli lite glass och läsk också :-)
Mormor och en kille vi inte sett tidigare skalar av ytterhöljet på kokosnötter. Vet inte om det syns så tydligt på bilden men de har sylvassa knivar som står lodrätt och på vilka de tar bort ytterhöljet. De säljer sedan luddet utanpå nötterna för jag tror att det var 20 Bath kilot vilket innebär att man måste göra ganska många innan man kommer upp i kilon. Huset brevid är dock inte mormors utan de står utanför sitt eget hus som inte syns på bild.
Utsikt från restaurangen
I väntan på maten!
Nej nu får maten verkligen komma
På Waghor Akvarium i Prachuap Khiri Khan
Rejäla baddare - tur det var en glasruta emellan
Det blev inte så mycket till räkor kvar när vi pillat bort frityrsmeden åt Gäng :-)
Mycket spännande fiskar att titta på!
Här har vi släppt av Min med maten hemma och vi tog detta kort som hon ville att vi skulle visa Lis och Christer. Hon väntar verkligen på att de ska komma och undrade lite varför inte Christer hade FB :-)